Några uppslag
FörordRecensionerInfobrevBeställ här!
 

”Underbart fin/vacker/välgjord och intressant bok om en stor konstnär/ett mästerverk/sådana böcker görs inte längre här i landet/en annorlunda och okonventionell konstbok.”

Rubriken utgör en sammanställning av spontana kommentarer och beröm som får stå som exempel på allt som sagts om denna bok på bl a Stockholm Art Fair -91 och under utställningen Christian Berg, Folke Truedsson och Eric Grate på tyska Galerie Altes Rathaus i Inzlingen. Se också recensionen i Svenska Dagbladet och från Bibliotekstjänst!

Inga halta löss...
I ett brev från målaren Carlsund, då i Paris, till Christian Berg skriver han ”Här hoppa inga halta löss för bleka faen”. Citatet ur boken kan väl spegla inställningen hos upphovsmännen när de gav sig i kast med det krävande bokprojektet ”Christian”. Den unika boken om skulptören som introducerade modernismen i svensk skulptur.

Författaren och hans far
Böcker har utgivits tidigare om Christian men ingen så personlig och initierad. Av naturliga skäl. Den är nämligen skriven av hans son, Torvald Berg. Insiktsfullt har han blandat egna intryck med sin fars rika dokumentation, forskat i hans förflutna, hans samtidshistoria och gjort resor i hans fotspår. Samtidigt belyser han sitt eget personliga förhållande som son till den berömde skulptören.

Innehållet
Biografin låter oss ta del av Christians hela liv och verksamhet. Från barndom, studietid på akademien, studieresor till Egypten, Orienten och tjugotalets Paris, till huggplatserna i Grekland och Norge.
Rikt illustrerad med ett unikt bildmaterial bestående av skisser, teckningar, foton, dagböcker, brev, tidningsklipp, ja även biljetter, kvitton och hotellräkningar!
Ett material som givit impulser till bokens struktur och berättelse. Vi får se den intressanta utvecklingen från idéns födelse till modell och färdig skulptur.
En sektion av boken upptar författarens utsökt vackra och suggestiva fotografiska tolkningar av sin fars skulpturer. Dessa har sammanställts med bl a Christians egna uttalanden.
Dessutom ingår en ny, reviderad, tematisk katalogisering av Christians rundskulpturer och relifer varav de flesta är avbildade.

Produktionen
Författaren Torvald Berg har i ett fruktbart samarbete med bokens formgivare Al Eklund, känsligt bearbetat och lyhört tolkat Christians efterlämnade dokumentation och konstnärliga livsverk.
Den professionella produktionen har skett hos EbbaGruppens designstudio i Förslöv under lednign av Al Eklund. Fotografisk rådgivare har varit Reinhold Jaeger.
Boken är tryckt hos Duro Offset i Malmö, på papper av hög kvalité, innehåller 204 sidor och är inbunden i vackert klotband. Format 295x300 mm.
Den levereras i skyddskartong med fyndig dekor tagen från en av Christians fraktlådor avsänd från huggplats i Grekland.

Pris 590:- inkl moms frakt tillkommer.

Beställ här