Brev till bokhandlare, bibliotek, konstföreningar och alla övriga konst- och bokintresserade.

En bok om min far, skulptören Christian Berg.

När jag var fem år låg jag på golvet och försökte rita en häst. Det gick inget vidare, den liknade mest en gris. Missmodig gick jag till far med teckningen för att han skulle hjälpa mig. Förhoppningarna var inte så värst stora, far sysslade ju mest med kvinnofigurer utan armar och ben. Till min förvåning lyckades han med några enkla linjer få karaktär på min häst.
Som tonåring började jag på allvar söka den far, som från att ha varit djurmålare i Liljefors anda, plötsligt drog ut i världen för att lära sig något nytt. Att kunna avbilda var inte nog.
Fars intresse för kubismen och spännande utlandsvistelser, gjorde att jag började skriva om hans liv. För en tid sedan reste jag själv i hans fotspår till bl a gravfälten i Konungarnas dal, tempelsalen i Karnak och akropolen på Pergamon. Under resans gång lärde jag mig mycket om hans egen utveckling men även om mig själv som person. Egenskaper som jag tidigare undertryckt blev plötsligt värdefulla i detta projekt.
Mina egna upplevelser blev utgångspunkten. Målningar, skisser och foton väckte historien till liv. Texten levandegjordes av Christians egna ord, minnen av honom och jämförande studier i nutid.
Det har glatt mig att arbetet rönt så stor uppskattning och intresse, även från oväntat håll. Naturligtvis vill jag rekommendera boken och önskar att den får spridning. Samtidigt med min första produktion, vill jag introducera mitt förlag Kontraposto med inriktning på bild och form.
Priset är 590:- inkl moms. Fraktkostnad tillkommer.

Beställ här!

Med bästa hälsningar:

Torvald Berg
Kontraposto AB
Viarpshult
269 73 Förslöv
Telefon 0431-45 01 43, 0708-592596
Bankgiro 5706-7621
Reg nr 11-556372-9705